Pro juniory sezóna skončila, s Plzní prohráli i potřetí

Po starším dorostu svůj konec v prvním kole play off hlásí i junioři. Stejně jako jejich mladší spoluhráči padli v sérii 0:3, svěřenci Radka Pšurného v posledním utkání proti Plzni prohráli 3:8. Chvilku zápas vypadal nadějně, ta ale velice rychle zhasla. Celkově tak Berani skončili sérii skórem 10:23. Plzeňský Petráš s Krlišem zaznamenali hattrick.
OF3, so 12.3.2016, ZS Luďka Čajky
Zlín
Plzeň
3:8
(0:2, 3:2, 0:4)

Branky a nahrávky: 24. Gago (Hořanský), 32. Gago (Hořanský, Karafiát), 39. Kolařík (Gazda) – 16. Švarc (Petráš, Přikryl), 19. Krliš (Kvasnička), 22. Petráš (Švarc, Kaňák), 29. Petráš (Švarc, Přikryl), 41. Suchý, 46. Petráš (Švarc, Přikryl), 55. Krliš (Suchý, Kodýtek), 55. Krliš (Walter). Rozhodčí: Kubičík – Adamec, Poruba. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 26:30. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4, 3:4, 3:8.

Haloda – Sirota, Kužílek, Váňa, Kobylík, Stuchlík, Schmied, Gazda, Kolařík – Fryšara, Gago, Miko, Dalajka, Lainka, Vyoral, Karafiát, Strmiska, Hladiš, Hořanský

Štekr – Kvasnička, Polívka, Kaňák, Walter, Holý – Petráš, Přikryl, Švarc, Vlček, Vavřička, Polata, Krystl, Krliš, Kodýtek, Kokoška, Vracovský, Suchý, Stránský

Jako první mohli jít do vedení Západočeši, střelu Suchého ale zastavila tyč. Na druhé straně Fryšara šikovně předložil puk Hořanskému, ten ale zblízka netrefil zařízení. V půlce třetiny domácí hráli čtyřminutovou přesilovku, ovšem ta se jim moc nepovedla. A tak přišel trest. Hned poté šli hosté do vedení zásluhou Milana Švarce, který zužitkoval nabídku Petráše a skóroval střelou z první z kruhu. Vyrovnat mohl Gago, ale svůj bekhend poslal jen do lapačky Štekra. Z protiútoku přišel další gól Škodovky. Zblízka poslal puk mezi betony Halody Václav Krliš.

Když hned po pauze přidal třetí gól Plzně střelou z mezikruží Šimon Petráš, zdálo se, že je rozhodnuto. Berani se ale zvedli. Ze stejné pozice se podařilo snížit Michalu Gagovi. Škodovka se však následně ubránila oslabení a zase odskočila na rozdíl tří branek, když uspěl z dorážky znovu Šimon Petráš. Do kabin se šlo ale za stavu 3:4. Nejprve se prosadil znovu po buly aktivní Michal Gago, poté zase propadlo do sítě nahození od červené čáry Michala Kolaříka.

V úvodu třetího dějství mohli ševci i vyrovnat, měli totiž možnost 41 sekund trvající přesilovky čtyři na tři. Jenomže inkasovali. Gólman Haloda při rozehrávce namazal Filipu Suchému, který neměl problém dopravit touš do odkryté branky. A když Fryšarovu střelu zastavila tyčka, už to byla přehlídka jenom hry hostí. Hattrick zkompletoval hezkou střelou Šimon Petráš, na 7:3 zvýšil Václav Krliš. A tentýž hráč do minuty proměnil i samostatný únik, dokonal tak také hattrick.

Zlínští junioři tak sezónu ukončili, cíl ale splnili. "Cíl postoupit do play off jsme splnili, každopádně jsme trochu zklamaní. Plzeň jsme si nepřáli, ale bohužel. Soupeř potvrdil roli favorita, hrál dobře," uznal zlínský kouč Radek Pšurný.

Podrobná reportáž k nalezení zde: http://www.onlajny.com/match/index/date/2016-03-12/id/171509

Ohlasy trenérů

Radek Pšurný (Zlín): "Plzeň v té sérii zaslouženě vyhrála, byli lepší, mají větší hráčkou kvalitu. To bylo vidět i v tomto utkání v rozhodujících momentech."

Jan Hanzlík (Plzeň): "Byli jsme lepším týmem v celé sérii a zaslouženě jsme postoupili. Domácí prostředí se dnes projevilo, po dvě třetiny to bylo vyrovnané. Do poslední části jsme šli s obavami, naštěstí nám pomohla chyba domácího gólmana a odskočili jsme na 3:5, což ten zápas rozhodlo."